Čo sú to BIO potraviny

60FCFFD8-4126-49A5-873B-32ACB02076AD

Vysvětleni organického / bio / ekologického poľnohospodárstva.

Bio potraviny sa pestujú a vyrábajú pomocou takých metód poľnohospodárstva, ktoré sú v súlade s normami ekologického poľnohospodárstva. Hoci sa normy na celom svete líšia, funkcie ekologického poľnohospodárstva sa vyznačujú praktikami, ktoré využívajú lokálne prírodné zdroje, podporujú ekologickú rovnováhu a zachovávajú biodiverzitu.

Organizácie na celom svete regulujú a môžu obmedziť používanie určitých pesticídov a hnojív v poľnohospodárskych postupoch používaných na výrobu takýchto výrobkov. Organické potraviny sa zvyčajne nespracúvajú ožiarením, priemyselnými rozpúšťadlami alebo syntetickými prídavnými látkami v potravinách. Ekologické výrobky predávané v rámci EÚ sú regulované európskymi požiadavkami na ekologickú výrobu, ktoré sú stanovené nariadením Rady (ES) č. 834/2007, ktorým sa definujú ciele, ciele a zásady ekologického poľnohospodárstva a výroby a dve vykonávacie nariadenia (č. 2008 a č. 1235/2008), ktorým sa ustanovujú pravidlá ekologickej výroby, označovania, kontroly a dovozu. Viac informácií možno nájsť na webovej stránke Európskej komisie na stránke „stať sa ekologickým poľnohospodárom“(v angličtine).

Len výstrelok alebo lepšia voľba?

Niektorí ľudia veria, že biopotraviny sú len výstrelok, marketingový trik lákať zákazníkov, aby utrácali viac peňazí v presvedčení, že dostávajú „zdravší produkt“. Skutočnosťou však je, že z environmentálneho hľadiska hnojenie, nadmerná produkcia a používanie pesticídov v konvenčnom poľnohospodárstve spôsobili a spôsobujú obrovské škody na celom svete pre miestne ekosystémy, biodiverzitu, podzemnú vodu a dodávky pitnej vody a niekedy aj pre poľnohospodárov a ich zdravie. Ekologické poľnohospodárstvo je lepšie pre životné prostredie a pre voľne žijúce zvieratá, ktoré sa tak môžu vyhnúť kontaktu s toxínmi zo znečisteného životného prostredia.

Dopyt po biopotravinách sa zvyšuje, keď sme viac informovaní o našom zdraví a životnom prostredí. V Monk Nutrition veríme, že biopotraviny sú lepšia voľba z niekoľkých dôvodov a existujú stále rastúce dôkazy o ich zdravotných výhodách. Konzumáciou organickej stravy znížite množstvo toxínov, aditív a farbív, ktoré skonzumujete, a to znižuje záťaž na hlavné ľudské orgány, pretože sa nemusia tak namáhať, aby mohli z tela odobrať tieto toxíny. V Monk Nutrition budeme používať ekologicky pestované a vyrábané suroviny všade tam, kde je to možné, pretože sme presvedčení, že to ponúka najzdravšie a najčistejšie produkty pre našich zákazníkov. Prezrite si náš sortiment bio energetických gélov na báze rastlín, ktoré sú určené pre výkon a sú plné prírodnej chute. Získavanie organických surovín

Suroviny získavame od najlepších dodávateľov biopotravín z celého sveta. Naši dodávatelia sa riadia normami ako ISO9001, BRC, IFS a často pracujú priamo s ekologickými poľnohospodármi pri zdroji po celom svete a pomáhajú im dosiahnuť prísne regulované normy pre ekologické produkty. Podporujú svoje podniky a zvyšujú miestnu ekonomiku so zvyšujúcou sa zamestnanosťou, čím povzbudzujú viac ľudí, aby prešli na metódy ekologického poľnohospodárstva. Ekologické poľnohospodárstvo je drahšie a zvyčajne produkuje menšie výnosy ako konvenčné poľnohospodárske metódy, avšak so zvýšenými investíciami a záujmom o biopotraviny sú drobní poľnohospodári schopní osloviť zákazníkov po celom svete a zásobovať nás najkvalitnejšími prísadami najvyššej kvality.

Existuje mnoho protichodných argumentov, pokiaľ ide o organické vs konvenčne vyrábané potraviny, ale pevne veríme, že čím bližšie k prírode, tým lepšie, a budeme naďalej vyrábať bioprodukty pre našich zákazníkov vždy, keď to bude možné.

 

Späť do obchodu